Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ovih 12 tehnoloških smetnji svakog izluđuju

frustracija

Svima koji posjeduju pametni telefon sigurno se bar jednom dogodio dan kad baterija dotičnog nije potrajala ni do večere. A što kad vas Facebook obavijesti 12 puta o radnjama ljudi koji vas nisu zanimali ni u osnovnoj školi, a još manje danas?

Sve su to boljke moderne tehnologije, bez koje ne možemo zamisliti život. Ali da može frustrirati, može. Donosimo vam popis 12 najgorih problema koji ne djeluju kao da će tako skoro nestati.

Beskrajne obavijesti

Od toga da je nešto na sniženju u Amazonu, do toga da je bratić vašeg bivšeg kolege dobio novi posao. Zatim da imate sastanak za 10 minuta i na kraju da je grupa koja bi vam se mogla svidjeti objavila novi singl. Obavijestima nikad kraja.

Baterije kratkog vijeka

Sjećate li se kako ste prije desetak godina mobitel punili svaka tri-četiri dana? Danas o tome možete samo sanjati. Kako mobiteli postaju pametniji, to kraće traje njihova baterija.

Updateovi koji se javljaju na dnevnoj bazi

Korisnike iPhonea će ponekad razveseliti, no u većini slučajeva vjerovatno nećete imati pojma trebaju li vam ili ne, te što točno dobivate s njima. Pritisnuti tipku za instalaciju ili ne postaje tako vječna dilema.

Iščekivanje updatea za androide

Za razliku od gorespomenutih “nesretnika”, mnogi iz suparničkog, androidovog tabora neće dobiti najnoviju verziju za svoj pametni telefon, nego će je mjesecima iščekivati.

Privatnost kao luksuz

Vrijedne informacije koje se prikazuju u našim pretragama, mailovima, pa čak i uz pomoć lokacije, cijena su koju plaćamo koristeći Google, Facebook i ostale vitalne servise. Za previše tehnoloških firmi je preuzimanje naše privatnosti postao kamen temeljac uspješnog poslovanja.

[yuzo_related]

Printeri su i dalje užasni

Papir se bez problema zaglavi. Tinta je i dalje preskupa. Bežično printanje je puno rupa… Jedino na što možete računati kod printera je da će se svakih godinu-dvije kvariti.

Umri, lozinko, umri

Lozinke je teško zapamtiti, a ne znače nužno da ste, njihovim korištenjem, potpuno sigurni. Za najbolju učinkovitost, trebale bi biti što kompliciranije i ne ponavljati se pri korištenju različitih servisa. Kako da ne!

Kickstarter nije prodavaonica

To što ste uložili u neki projekt ne znači da će on ikad stvarno i proraditi. Ili da će besprijekorno funkcionirati. Postoji bezbroj ideja, no mnogi su projekti otkazani, navodi The Wall Street Journal.

Netačni fitness biometrijski podaci

“Vaš puls je 76 otkucaja u minuti. Čekajte, ne, ustvari je 120…ak.” “Danas ste prehodali 899 koraka. Ili, bar mislimo da ste hodali.” To zvuči kao nešto što bi nam fitness narukvice i pametni satovi mogli govoriti s obzirom koliko znaju varirati i pokazivati netočnih podataka.

Ovisnost o aplikacijama

Mobilna tehnologija je poput droge. Nudi nam previše aplikacija koje su dizajnirane kako bismo se ‘navukli’ na njihov tok zabave. A to nam odvlači previše pozornosti, priznajte.

Elektronička pošta stari, ali ne postaje nimalo mudrija

U trećoj smo dekadi široke upotrebe maila, koji, izgleda, neće nikad nestati. No sve smo zakrčeniji brojnim porukama, što bitnima što beznačajnima. I nikako da riješimo problem prenatrpanosti pristiglom poštom.

Zbunjujući računi

Što iziskuje više vremena: čitanje svih Harry Potter knjiga ili proučavanje različitih stavki mjesečnih računa? Bilo da ih dobivate putem maila ili stižu u papirnatoj verziji, oni kao da su namjerno zbunjujući i sve duži. I nikad niste sigurni kamo točno odlaze vaši novci na kraju.