Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sat i iPad

Apple predstavio novu liniju proizvoda, iPhonea još nema

ipad

Apple je predstavio najnoviji sat i iPad

Apple je predstavio u utorak svoj najnoviji pametni sat sa novim S6 čipom i mogućnošću mjerenja kisika u krvi. Takođe, predstavljena je i ažurirana verzija iPada. Ove uređaje kompanija otkriva usljed porasta interesovanja korisnika koji ostaju kod kuće, pa stoga traže i pomoć u vježbanju i praćenju rada na daljinu i učenja.

Tehnološka kompanija održala je virtuelno otkrivanje proizvoda u svom sjedištu, gdje su ranije organizovani događaji uz prisustvo novinara, zaposlenih i gostiju, koji su pomogli u podizanju pompe za novim proizvodima, piše Tim Higgins za Wall street journal.

Glavni godišnji događaj Applea promijenila je pandemija koronavirusa. Umjesto da izvršni direktor Tim Cook predstavi najnoviji vodeći model iPhonea, kao što je radio svakog septembra, počevši od 2012. godine, Apple je prikazao svoj sat iz šeste serije, sa početnom cijenom od 399 dolara i srednju ponudu Watch SE, sa manjim mogućnostima od jače verzije, sa cijenom od 289 dolara.

“Zadovoljan sam da vidim da naši proizvodi igraju važnu ulogu u povezivanju ljudi, da nastave i idu naprijed”, rekao je Cook i dodao:

“Znamo da život neće uvijek biti ovakav i radujemo se nadolazećim boljim danima.”

Kompanija je takođe otkrila poboljšani iPad Air, sa početnom cijenom od 599 dolara, identifikacionim dugmetom sa strane kao novitetom, kojim se otključava ekran i novim A14 čipom.

Očekuje se da će najnoviji pametni telefon biti objavljen sljedećeg mjeseca, nakon što su odlaganja u vezi sa covidom 19 pomjerala proizvodnju.

Apple je najavio i dalje širenje digitalnih usluga, uz servis Fitness+. Ona će koštati 9,99 dolara na mjesečnom nivou, a usluga je povezana sa satom kompanije i ima cilj da pomogne korisnicima da prate i poboljšaju svoje performanse.

Fitness+ takođe nudi korisnicima video-treninge na iPhoneu ili TV-u.

Takođe, kompanija je objavila detalje novog paketa pretplata nazvan “Apple One”, jer radi na jačanju svog softverskog poslovanja i dalje od iPhonea, koji čini 50 posto njihove prodaje.

Novi paket startuje sa cijenom od 14,95 dolara mjesečno i uključuje “Apple Music”, TV, Arcade i iCloud.