BH Telecom i Datalab predstavili novu uslugu za savremeno računovodstvo

PANTHEON Cloud1

Povodom predstavljanja nove usluge BH Telecoma, vodećeg telekomunikacijskog operatera u Bosni i Hercegovini i Datalaba, vodeće kompanije za razvoj ERP softvera u Adriatik regiji u prostorijama BH Telecoma u Sarajevu je održan poslovno-edukativni događaj, gdje je pred više od stotinu zvanica, eminentnih računovodstvenih agencija i drugih kompanija predstavljeno novo rješenje za računovodstvo u oblaku – usluga PANTHEON Cloud.

Usluga PANTHEON Cloud Vam omogućava novi način pristupa podacima i pohranjivanju istih, a koje unosite u poslovno-informacioni sistem PANTHEON. Podaci više nisu smješteni lokalno na računaru već u cloudu (oblaku), što znači da programu možete pristupiti sa više uređaja, u bilo koje vrijeme i sa različitih lokacija. Povezivanjem preko interneta povezujete se na svoju bazu podataka, a za rad Vam je potreban samo PANTHEON te dovoljno brza internet veza. U data centru BH Telecoma baze podataka korisnika se sigurno pohranjuju i dostupne su 24/7.

Prednosti usluge PANTHEON Cloud za kompanije su lakša i sigurnija razmjena podataka, sigurnost pohranjenih podataka te brža obrada i ušteda vremena. Više vremena Vam ostaje za analizu i savjetovanje sa strankama. Primanje i izdavanje računa radi se u elektronskom obliku, kao i samo arhiviranje podataka. Osigurana su redovna ažuriranja programa i stalna usklađenost sa zakonom, te rad po međunarodnim računovodstvenim standardima. Široka paleta podrške i pomoći kao i rad bez investicija odnosno plaćanje po upotrebi u obliku mjesečne naknade, čine ovu uslugu pogodnom za svako preduzeće koje želi svoje poslovanje da digne na više razine.

“Kada pogledamo tržište ponude poslovnog softvera unazad 10-15 godina, mogu reći je efekat svih unapređenja, koja su napravljena u ERP softverima sličnim PANTHEON-u manja od tehnološkog pomaka koji preduzeća dobivaju u CLOUD okruženju. To je jednostavno ultimativna budućnost za sve aktere na tržištu.

Koristiti PANTHEON Cloud je i do 85% rentabilnije u odnosu na tradicionalnu investiciju koja podrazumijeva kupovinu licenci, hardversku opremu, sistemska podešavanja, osoblje koje se brine o stabilnosti i brigu o infrastrukturi i svim operacijama i troškovima, koji su opterećivali preduzeća.

Sa strane produkta PANTHEON sa brojkom od 50.000 korisnika je potvrđeno rješenje. Sa aspekta sigurnosti BH Telecom je kompanija koja garantuje sigurnost u funkcionisanju i bezbjednosti podataka. Za sve koji imaju određenu skepsu u pogledu sigurnosti je dovoljna pomisao na elementarne nepogode, koje dolaze bez najava ili kao što je bio slučaj mostarskog Binga”, izjavio je direktor Datalab BH, Nedim Pašić.

Izvršni direktor za razvoj poslovanja i član Uprave BH Telecoma, Duljko Hasić, ovim povodom je izjavio:

“Zadovoljstvo nam je bilo danas predstaviti novu uslugu PANTHEON Cloud, kojom ćemo u saradnji sa partnerom, firmom Datalab BH, putem sigurne i napredne Cloud platforme BH Telecoma, omogućiti poslovnim korisnicima najnoviju, naprednu uslugu za računovodstvo, koja je zainteresiranim firmama već dostupna, i to kao usluga BH Telecoma. Usluga Pantheon Cloud je dio stalnog, višegodišnjeg nastojanja BH Telecoma da privrednim subjektima pružamo nove, visokokvalitetne usluge, kakve imaju kompanije na razvijenom, zapadnoevropskom telekomunikacijskom tržištu, bilo samostalno ili sa partnerima. Ovo još jedna od usluga koja će našim poslovnim korisnicima omogućiti da kroz pristup i korištenje infrastrukture BH Telecoma unaprijede svoje poslovanje i ostvare uštede”, rekao je Hasić.

Za više informacija:

Web: www.datalab.ba/pantheon-cloud

Tel: 033 652 101

E-mail: emina.mesanovic@datalab.ba