prenosi espn

NBA igrači učestvuju na turniru u video igri “NBA 2K20”

EUeaRR6WoAIC6pd

NBA liga je prekinuta od 11. marta zbog pandemije koronavirusa, međutim 16 košarkaša se prijavilo na turnir koji će biti održan na konzoli XBox On

Šesnaest profesionalnih košarkaša koji igraju za klubove sjevernoameričke NBA lige takmičit će se u popularnoj video igri “NBA 2K20”, a turnir će od ovog petka prenositi ESPN.

NBA liga je prekinuta od 11. marta zbog pandemije koronavirusa, međutim 16 košarkaša se prijavilo na turnir koji će biti održan na konzoli XBox One, javlja ESPN.

Na turniru će učestvovati Kevin Durant (Brooklyn Nets), Donovan Mitchell (Utah Jazz), Trae Young (Atlanta), Andre Drummond (Cleveland), Devin Booker (Phoenix), Hassan Whiteside (Portland), Zach LaVine (Chicago), Montrezl Harrell (LA Clippers), Domantas Sabonis (Pacers), Deandre Ayton (Phoenix), DeMarcus Cousins (bez kluba), Michael Porter Jr. (Denver), Rui Hachimura (Washington), Patrick Beverley (LA Clippers), Harrison Barnes (Sacramento) i Derrick Jones Jr. (Miami).

Pobjednik turnira će odlučiti kome će NBA liga, kompanija 2K, i udruženje igrača NBPA donirati 100.000 dolara za borbu protiv koronavirusa.