Računari

Samsung ne preporučuje instalaciju Windowsa 10

06/06/2016

Pomalo nevjerovatno zvuči podatak da ni nakon godinu dana od izlaska Windows 10 OS-a Samsung ne preporučuje instalaciju.

Globalno, većina korisnika je nakon razočaranja Windows 8 i Windows 8.1 operativnih sistema jedva dočekala Windows 10. Problema s instalacijom i nekompatibilnošću računara pojedinih proizvođača, odnosno određenih komponenti računara, naravno, još uvijek ima, ali nezavisno od toga nevjerovatno je da Samsung službeno – ne preporučuje instalaciju Windows 10 na svoje računare.

Do tog podatka su došli novinari portala “The Register” koji su i službeno kontaktirali britanski ogranak Samsunga, kako bi provjerili da li je zaista službena preporuka da se izbjegava instalacija posljednje verzije Microsoftovog operativnog sistema. Odgovor koji su dobili definitivno je zapanjujuć.

“Iskreno govoreći, ne preporučujemo instalaciju Windows 10 operativnog sistema na bilo koji PC ili prenosnik kompanije Samsung. Intenzivno radimo u koordinaciji s Microsoftom kako bismo riješili probleme. A problemi su vezani za drivere, koji još uvijek nisu kompatibilni s Windowsima 10. Zato, na svojim Samsung računarima držite postojeću verziju Windowsa, a nemojte da instalirate Windows 10, kada svi problemi budu riješeni, poslaćemo službeno obavještenje”, odgovor je korisničke podrške Samsunga za britansko područje.

O tome kada će se “ispeglati” Samsungova podrška za Windows 10 nema apsolutno nikakvih informacija, zato, Samsung je poprilično precizan – izbjegavajte instalaciju Windows 10.

Komentari