Računari

Nova konzola

Sony pokazao kako izgleda PlayStation 5 interfejs

19/10/2020

Brže će se učitavati poruke, snimci ekrana i video-snimci, najavio je Sony. Možete da pričate sa prijateljima, a poruke mogu i da sadrže "spoiler alert" ako šaljete nešto što može da im pokvari uživanje u igranju

Sony je bio neobično stidljiv kada je u pitanju korisnički interfejs za novi PlayStation 5, ali sada konačno imamo priliku da vidimo kako izgleda.

Manje-više stvari izgledaju isto kao i kada je PS4 u pitanju, uz nekoliko sitnih kozmetičkih izmjena. Poznata “Home” opcija i dalje je tu, a sada je dodat i Control Center iz kog možete da pristupite raznim funkcijama.

Video-igre i aplikacije imat će istaknute “Aktivnosti”, što zapravo predstavlja “mogućnosti” i “prekretnice” izdvojene kao kartice. Nećete vidjeti samo koliko vam treba do sljedećeg nivoa ili kraja zadatka, već ćete moći i da dobijete spoiler-free uputstva i saveate ako imate PlayStation Plus pretplatu, prenosi Engadget.

Brže će se učitavati poruke, snimci ekrana i video-snimci, najavio je Sony. Možete da pričate sa prijateljima, a poruke mogu i da sadrže “spoiler alert” ako šaljete nešto što može da im pokvari uživanje u igranju.

Nakratko smo mogli i da vidimo kako izgleda PlayStation Store, mada ništa više osim “Must see” odjeljka nije bilo otkriveno.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.