Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tehno gigant

Sony zabilježio najbolje cifre u historiji: Za dva mjeseca prodato 4.5 miliona Playstationa

PlayStation-5-UI

Veliki broj prodatih konzola uprkos problemima sa dinamikom proizvodnje, prati finansijske izvještaje kompanije Sony, govoreći u prilog njihovoj ogromnoj zaradi kojoj je doprinijela i pandemija koronavirusa

Uprkos tome što je Sony PlayStation 5 u prodaji tek od novembra 2020, do kraja prošle godine prodato je čak 4.5 miliona primjeraka.

Kako prenosi portal The Verge, veliki broj prodatih konzola uprkos problemima sa dinamikom proizvodnje, prati finansijske izvještaje kompanije Sony, govoreći u prilog njihovoj ogromnoj zaradi kojoj je doprinijela i pandemija koronavirusa.

Prethodna generacija, Sony PlayStation 4, prodavala se čak 77% manje u periodu oktobar-decembar u odnosu na 2019. godinu, ali je ipak to i dalje finih 1.4 miliona prodatih komada.

Analitičar Danijel Ahmad tvrdi kako je četvrti finansijski kvartal 2020. godine bio najbolji u historiji kompanije Sony, jer je zarada skočila za čak 40% – ovo znači profit od 8.4 milijarde dolara, a tome su doprinijele i prodate video-igre, PS+ pretplate, kao i bolja zarada na hardveru.