Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tag Heuer Connected, prvi luksuzni pametni sat

TAG-2

TAG Heuer Connected je prvi luksuzni pametni ručni sat sa švicarskom kvalitetom.
Istina, Breitling i Mondaine su već ranije predstavili svoje pametne satove, ali oni su ipak bili mehanički uz mogućnost bežičnog povezivanja s telefonom.

Ipak, na Connected Watch na sebi nema Swiss Made oznaku, i to iz jednostavnog razloga jer su dijelovi napravljeni van Švicarske.

Jedan od ključnih dijelova napravljen van Švicarske je Intelov Atom Z34XX procesor, koji pokreće ovaj sat.

Osim Intelove, TAG Heuer je posegnuo i za Googleovom tehnologijom, pa tako Connected Watch dolazi s instaliranim Android Wear operativnim sistemom.

TAG Heuer pametni sat je dizajniran kao pravi chronograph kojeg karakteriše kućište napravljeno od titana druge klase, zbog čega je sat lakši i otporniji na udarce u usporedbi s tradicionalnim materijalima kao što je čelik i zlato.

https://youtu.be/BlVi_ux9_KY

Sat ima crni gumeni remen, no dostupan je u 6 različitih boja – crvena, plava, bijela, narančasta, zelena i žuta – sa kopčom napravljenom od titana druge klase kako bi se naglasila elegancija, karakter i završna obrada kakva se očekuje od dobrog ručnog sata.

Kada stigne na tržište koštat će 1395 eura, odnosno 1500 dolara, a imat će zaslon niske rezolucije, 4 GB memorije, dok će baterija trajati 25 sati.

Ovog mjeseca u 19 trgovina u SAD-u, Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Japanu bit će dostupno hiljadu primjeraka Connected Watcha, dok će od decembra biti dostupan i u cijelome svijetu.