Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premiership

Arteta se divi Emeryju, ali želi ključnu pobjedu protiv Aston Ville

arteta
FOTO: Screenshot

Emery je proslavio svoju 1.000. utakmicu u četvrtfinalu Evropske konferencijske lige u četvrtak pobjedom 2:1 nad Lilleom

Mikel Arteta će ovog vikenda staviti na čekanje svoje divljenje “nevjerovatnom” Unaiju Emeryju, jer menadžer Arsenala cilja na ključnu pobjedu protiv Aston Ville.

Arteta je impresioniran uticajem koji je Emery izvršio na Villu od povratka u englesku Premijer ligu nakon razočaravajuće epizode na čelu Arsenala.

Tobdžije su otpustile Emeryja 2019. godine, manje od jedne i po sezone od njegove vladavine na stadionu Emirates.

Ali 52-godišnjak je obnovio svoju karijeru u Villarrealu i transformirao Villu u četiri najbolja kandidata nakon što je 2022. prešao u Midlands.

Emery je proslavio svoju 1.000. utakmicu u četvrtfinalu Evropske konferencijske lige u četvrtak pobjedom 2:1 nad Lilleom.

– Unai je imao tako veliki uticaj na klub u smislu nastupa i konzistentnosti. Neverovatno je šta radi u evropskom takmičenju i ja sam impresioniran – rekao je Arteta novinarima u petak.

– On je nevjerovatan i radio je to u toliko različitih zemalja i bio je nevjerovatno uspješan. Blizu je mog rodnog grada i divim mu se i želim mu sve najbolje nakon nedjelje. Ono što radi je zaista impresivno – kazao je.

Iako Arteta poštuje posao koji je obavio njegov kolega Španac, on ne može sebi priuštiti da postavi prostirku dobrodošlice kada Villa u nedjelju posjeti sjeverni London.

Arsenal će ovog vikenda ući na prvo mjesto u Premijer ligi, ali bi mogli biti na trećem mjestu do početka utakmice protiv Ville.

Drugoplasirani Liverpool, iza Arsenala po gol-razlici, i trećeplasirani Manchester City, sa jednim bodom zaostatka od lidera, igraju kod kuće sa Crystal Palacom i Lutonom.

Arsenal se mora fokusirati na svoju borbu za prvu titulu prvaka Engleske od 2004. godine nakon frustrirajućeg remija 2-2 s Bayern Minhenom u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka u utorak.