Vijesti

Brisel

Bećirović se danas sastaje s prvim čovjekom NATO-a, najavio je o čemu će razgovarati

16/01/2023
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Potvrdio je u više navrata čvrstu opredijeljenost za intenziviranje NATO integracijskog procesa, u skladu sa Ustavom i Zakonom o odbrani Bosne i Hercegovine

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirovićem sastat će se danas u Briselu sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Bećirović je veliki zagovornik NATO integracija BiH budući da je i ranije isticao da to savez koji BiH može pružiti sigurnost u izazovnim vremenima, naglašavajući da je potrebno raditi na implementaciji Programa reformi BiH u cilju prijema Bosne i Hercegovine u punopravno članstvo.

Potvrdio je u više navrata čvrstu opredijeljenost za intenziviranje NATO integracijskog procesa, u skladu sa Ustavom i Zakonom o odbrani Bosne i Hercegovine.

– Geopolitička dešavanja, uključujući i posljedice ruske agresije na Ukrajinu, imaju direktan odraz i na sigurnosno-političku situaciju u Bosni Hercegovini, zbog čega je nastavak dosljednog procesa euroatlantskih integracija od velike važnosti – istaknuo je Bećirović ranije.

Iz NATO sjedišta rečeno je da nisu predviđene izjave za medije nakon sastanka.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.