BiH

Ministarstvo vanjskih poslova BiH

50.000 vakcina iz Kine stiže do kraja mjeseca

16/04/2021

Ambasador Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Ping rekao je da će transport vakcina koje su donirali BiH početi 24. aprila

Transport 50.000 doza vakcina, koje je Narodna Republika Kina donirala Bosni i Hercegovini, započeće 24. aprila, a u Bosnu i Hercegovinu će stići do kraja ovog mjeseca, javlja Anadolu Agency (AA)

O tome je ambasador Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Ping danas upoznao zamjenicu predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministricu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Biseru Turković.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova BiH Ji Ping je dodao da će obaviti razgovore i sa predstavnicima nadležnih institucija u BiH, kako bi bili dogovoreni detalji oko isporuke i primopredaje vakcina.

“Ministrica Turković je izrazila zahvalnost Narodnoj Republici Kini za značajnu donaciju vakcina, te naglasila da građani naše zemlje duboko cijene kontinuiranu pomoć u borbi protiv pandemije”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je tokom sastanka istaknuto da je ostvaren napredak kada je u pitanju komercijalna nabavka vakcina iz Kine, te da se isporuke za BiH očekuju u narednim sedmicama.

Ministrica Turković i ambasador Ping su razgovarali i o izazovima i posljedicama s kojima se suočavaju dvije zemlje u vrijeme pandemije, te je posebna važnost posvećena ekonomskom oporavku i investicijama, posebno u sektorima koji su najviše pogođeni pandemijom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.