A-SDA: Našem narodu i državi potrebne su korjenite promjene

asda

Našem narodu i državi potrebne su korjenite promjene i nova bošnjačka politika, saopštili su iz A-SDA.

Nalazimo se pred dramatično velikim iskušenjima, otvorenim pokušajima podjele države BiH po dogovoru Tuđman Milošević (1991. godine) i negiranja nacionalnog identiteta većinskog bošnjačkog naroda u državi kroz nepriznavanje jezika, kulture, historije, prava na obrazovanje na preko dvije trećine BiH.

Postojeća vladajuća struktura bošnjačkog naroda oličena kroz oligarhijsku koaliciju SDA i SBB pokazala je da ne može i da neće adekvatno zaštititi interese BiH i bošnjačkog naroda.

Očito je da aktuelna struktura SDA ni po čemu ne liči na izvorni pokret našeg naroda koji je predvodio A. Izetbegović.

Danas su u većini slučajeva strukture SDA opterećene korupcijom (samo na primjeru afere K. Čaušević ukradeno je između jednu do dvije milijarde KM sredstava građana uzetih porezom).

Kadrovi koji predstavljaju bošnjački narod u proteklim godinama imali su dominantno podanički mentalitet, iskazivali nekompetentnost i visok stepen komformizma.

U takvoj situaciji Sarajevo i njegovi građani su taoci takvih politika i koalicije u kojoj je dodatno još učestvuje i BPS.

Iako se grad nalazi na prirodnom prostoru sa najviše pitke vode u Evropi, grašani žive sa redukcijama vode a enormno visoka sredstva koje građani daju za komunalne usluge, vraćaju se kroz zdravstveno opasnu nebrigu tretmana smeća, lošeg prevoza, neadekvatne rasvjete itd…

Sarajevo je postalo centar kriminalne aktivnosti u ovom dijelu Evrope čije su karakteristike da se preko četiri hiljade kilograma najtežih oblika droge distribuira na ulicama glavnog grada BiH, ukrade preko tri četvrtine ukupno ukradenih automobila.

Istovremeno imamo niz nerazjašnjenih ubistava poput slućaja Memić za koje postoje velike indicije saučesništva policije i pravosuđa.

Iako u Sarajevu dominiraju finansijske malverzacije, privredni kriminal, procesuiranje i kažnjavanje ovakvih pojava je zanemarivo.

Sve ove činjenice ukazuju da je Sarajevo suštinski oteto od građana i od BiH.

Želimo upozoriti građane Sarajeva na činjenicu plana koji je na djelu da se vještačkim antagoniziranjem SDA, SBB, stranke Konakovića i BPS stvori privid da građani u navedenim političkim opcijama mogu birati različite programe .

Koalicija ovih političkih subjekata koji već vladaju viče od deceniju glavnim gradom BiH je već dogovorena i čitava predstva ima za cilj zadržavanje status quo.

Koalicija ASDA za evropsku BiH nudi novu bošnjačku politiku i novi odnos prema državi BiH te vraćanja grada Sarajeva i svih njegovih resursa građanima i državi BiH, stoji u saopštenju A-SDA.