Aktuelni gradonačelnik Sarajeva

Abdulah Skaka izabran jednoglasno za predsjednika OO SDA Stari Grad

skaka1 (1)

Skaka će biti na čelu jednog od simbolično najvažnijih općinskih odbora SDA i u naredne četiri godine

Abdulah Skaka izabran je večeras, jednoglasno, za predsjednika Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Stari Grad.

Aktuelni gradonačelnik Sarajeva dobio je najširu moguću podršku svih mjesnih odbora i članova ove stranke tokom izbornog procesa te je predložen kao jedini kandidat.

Skaka će biti na čelu jednog od simbolično najvažnijih općinskih odbora SDA i u naredne četiri godine.

Glasanje je, kako se navodi u saopćenju OO SDA Stari Grad, još jednom potvdilo da dosadašnji predsjednik te organizacije uživa veliko povjerenje i ugled kod članstva i svih odbora koji izuzetno cijene napredak i aktivnost u proteklom periodu.

– Stranka demokratske akcije u Starom Gradu, ali i u drugim dijelovima je osovina svih pozitivnih procesa, stub odbrane BiH i Bošnjaka. Radostan sam što je izborni proces protekao u demokratskoj atmosferi i da je veliki broj članova učestvovao u njemu – rekao je Skaka.

Istaknuo je da je svjestan povjerenja koje mu je ukazano te će nastaviti djelovati u općem interesu i uspješno provoditi ciljeve ove stranke.

– SDA Stari Grad je na prošlim Općim izborima ostvarila značajan rast. Građani prepoznaju trud i sposobnost koju pokazujemo svakodnevno na terenu sa njima i uz njih. Osnažena SDA znači jači Stari Grad, Sarajevo i cijelu BiH – rekao je tim povodom Skaka.

Večeras se na izbornoj skupštini u sali Općine Stari Grad biraju i ostali općinski stranački organi i delegati.