Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nagrade za talentovane srednjoškolce FOTO

academy387-nagrade4

U sklopu aktivnosti implementacije projetka pod nazivom Interaktivni edukativni program iz oblasti informatike za talentovane učenike koji sprovodi ACADEMY387 u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, danas su učesnici programa imali priliku posjetiti prostorije kompanija Mistral i NEST71 Coworking space, te se upoznati sa načinom rada i izazovima u IT sektoru.

Škola za talentovane srednjoškolce s obrazovnim programom iz informatike se održava u Sarajevu u periodu od 26.09. do 10.10. tekuće godine u vidu intenzivne obuke, praktične nastave i dodatnog on-line edukativnog materijala i instrukcija.

Pored mogućnosti da se upoznaju sa IKT industrijom, njenim značajem i potencijalom, svi učenici imaju priliku slušati uvodna predavanja o industriji i njenim branšama od strane perspektivnih kompanija unutar HUB387, te biti dio intenzivnih stručnih predavanja od strane iskusnih ACADEMY387 predavača, diplomiranih inžinjera elektrotehnike, kao i najboljih IT stručnjaka iz raznih oblasti:

– Elektronika

– Programski jezici

– Web razvoj

Cilj programa je obezbijediti dodatna znanja iz pomenutih oblasti svim polaznicima, te ih zainteresovati za nastavak školovanja u IT sektoru, koji trenutno bilježi znatan deficit stručnjaka, kako u našoj zemlji, tako i u zemljama Europe.

Također, učenici će imati priliku da pokažu svoje vještine kroz timski i individualni praktični rad na projektima uz prisustvo mentora, gdje će po završetku programa dobiti certifikat o stečenom znanju uz skill card, koji izdaje ACADEMY387.

Obuka će biti organizovana u dvije grupe učenika u ukupnom trajanju od dvije sedmice (ukupno 80 sati) u terminu od 9:00h – 18:00h, te će se obuka održavati u prostorijama ACADEMY387, u ulici Milana Preloga br. 12.

Detaljnije o ACADEMY387 i njenim programima koji su u toku možete pronaći na zvaničnoj web stranici www.academy387.com, kao i stranicama društvenih mreža, te putem putem telefona +387 33 941 262.