Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Saopćenje za javnost

ACCOUNT i CRMA ne organiziraju “2. Marš za žrtve korupcije”

mars za zrtve korupcije sarajevo2

Udruženje “CRM@” će Međunarodni dan borbe protiv korupcije obilježiti promocijom svojih aktivnosti na društvenim mrežama, navedeno je između ostalog

Povodom medijskih objava u vezi obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije i održavanja Mirnog okupljanja i protestne šetnje pod nazivom “2. Marš za žrtve korupcije”, koji organizuju Uzbunjivači BiH uz učešće Sanjina Sinanovića, oglasili su se iz Udruženja “Centar za razvoj medija i analize”:

– Udruženje “Centar za razvoj medija i analize”, kao glavni implementator projekta “Antikorupcijska mreža u BiH” – ACCOUNT obavještava javnost da je projekat ACCOUNT završen 30.septembra 2019. godine, te da mreža ACCOUNT ne organizuje navedeni događaj. Također, obavještavamo javnost da aktivnosti koje provodi gospodin Sanjin Sinanović, uposlenik Centralne banke BiH (CBBIH) nisu podržane ni na koji način od strane mreže ACCOUNT niti Udruženja “CRM@”. Posebno ističemo da su najave g. Sanjina Sinanovića, da će uz podršku mreže ACCOUNT učestvovati i na današnji dan u promociji borbe protiv korupcije apsolutno neistinite te se od stavova i izjava navedenog lica ograđujemo.

Udruženje “CRM@” će Međunarodni dan borbe protiv korupcije obilježiti promocijom svojih aktivnosti na društvenim mrežama. Poštujući preporuke nadležnih, Kriznog štaba Vlade Kantona Sarajevo, nećemo organizovati niti učestovovati u javnim okupljanjima. Aktivnosti koje ćemo provesti tokom današnjeg dana su isključivo promotivne aktivnosti vezane za društvene mreže (promocija portala www.pratimotendere.ba, objava istraživačkih tekstova vezanih za korupciju, objava videa i sl.).

Posebno ističemo da kao organizacija koja je usmjerena na borbu protiv korupcije, snažno podržavamo svaki vid prevencije i borbe protiv korupcije ukoliko je isti opravdan, utemeljen i ukoliko se provodi na zakonit način, kaže se u saopćenju za javnost.