Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

implementacija projekta

Addiko banka uručila još 25 GPS narukvica djeci sa poremećajima iz autističnog spektra

Addiko banka 1

Osnovna namjera ovog projekta je omogućiti da što više djece sa poremećajima iz autističnog spektra dobije narukvice i sigurnije živi

U poslovnici Addiko banke, u Ferhadiji, u Sarajevu uručeno je 25 GPS narukvica djeci i roditeljima iz Udruženja za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju “Colibri”, čime je nastavljena praktična implementacija projekta Addiko banke u BiH.

Osnovna namjera ovog projekta je omogućiti da što više djece sa poremećajima iz autističnog spektra dobije narukvice i sigurnije živi. Banka je prošle godine uspostavila saradnju sa udruženjem “Colibri“, a s ciljem finansiranja nabavke GPS narukvica za djecu sa poteškoćama u BiH, dok ovaj problem ne bude sistemski riješen.

“Naša inicijativa za nabavku GPS narukvica je mali korak u rješavanju problema sa kojim se susreću ova djeca, jer objektivno ne možemo pokriti svu djecu. Istovremeno, ova naša aktivnost je veoma značajna s obzirom da je podstakla i druge organizacije i institucije da pomognu djeci sa poremećajima iz autističnog spektra i njihovim roditeljima, ali i da ovaj problem bude sistemski riješen, te da narukvica bude tretirana kao ortopedsko pomagalo“, rekla je Belma Sekavić – Bandić, član Uprave Addiko Bank dd Sarajevo.

Aida Hrnjić, predsjednica udruženja “Colibri“ kazala je da su izuzetno zahvalni Addiko banci za podršku i doniranje narukvica djeci.

“Djeci narukvice mogu biti od životnog značaja. Sa Addiko bankom sarađujemo u više segmenata, te ih posmatramo kao dio naše velike porodice koja zaista može biti primjer odgovornog ponašanja u zajednici“, istakla je Hrnjić.

Podrška djeci sa poremećajima iz autističnog spektra je zajednička aktivnost obje Addiko banke u BiH te se vrlo brzo očekuje i podjela prvih narukvica za djecu sa poteškoćama sa područja Banjaluke.