Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

član nip-a

Ademović: Želimo opoziv Mandića jer je neradnik, ne moramo uvažiti stav Konakovića

Screenshot: Face TV

Tvrdi da je izvršenje budžeta katastrofalno, da je rad netransparentan, te da Mandić ne želi realizovati niz projekata koji su pokrenuti

Jasmin Ademović (Narod i pravda), predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva, kazao je na FACE televiziji da je nezadovoljan radom aktuelnog načelnika Općine Centar Srđana Mandića, te da ga zato želi smijeniti.

Odgovorio je i na pitanje da li postoji raskol unutar ove stranke po pitanju općine Centar i da li je Konaković znao šta se sprema.

“Ja sam jedan od 16 vijećnika koji su podnijeli inicijativu. Problemi ne traju od jučer, ali su eskalirali prije godinu i pol. Mi smo imali nekoliko kriznih sastanaka sa vrhovima stranaka, ali nismo ništa uspjeli riješiti. Iza ovoga stoji veliki broj ljudi”, započeo je Ademović, priznajući kako je odluka isključivo bila na vijećnicima, te da Konaković nije znao.

Tvrdi da je izvršenje budžeta katastrofalno, da je rad netransparentan, te da Mandić ne želi realizovati niz projekata koji su pokrenuti.

“Izvršenje budžeta je katastrofalno. 90 posto građana je nezadovoljno. Mandić uvrsti projekte u budžet, ali ne želi da ih realizuje. Realizuje projekte koji su samo njemu interesantni. Budžet Općine Centar je 70 miliona KM i Mandić je neradnik, nije u stanju da potroši ni 50 posto budžeta. Ostavljanje Mandića na poziciji koštat će nas milione, a ne 120 hiljada, koliko košta referendum. Ako Mandić ima toliko samopouzdanja da neće biti smijenjen na referendumu, zašto ga opstruira?”, upitao je Ademović.

“Nema raskola u stranci”

Dodao je kako je siguran da će Mandić biti opozvan, a da on nema namjeru umjesto njega da se kandiduje na tu funkciju, pa čak i ako NiP bude insistirao.

Kaže da raskola po ovom pitanju u stranci Narod i pravda nema, ali da predsjednik stranke Konaković ne može donositi odluke na lokalnom nivou u smislu da spriječi opoziv Mandića.

“Da je naša struktura djelovanja, naš Statut rekao da predsjednik može donositi odluke na lokalnom nivou onda bismo mi ispoštovali. Sve što je u skladu sa Statutom NiP-a mi ćemo ispoštovati. Mi možemo uvažiti ili ne uvažiti njegovo mišljenje, ali moramo donositi svoje odluke”, rekao je Ademović, dodajući da i dalje čuvaju principe Trojke zahtijevajući odgovornost svojih kadrova.