Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zng

Adna Mesihović i Afan Kalamujić predloženi za nove ministre u Vladi KS

damir marjanović
Damir Marjanović

Naglasili su da će ukoliko i zvanično budu pozvani da sudjeluju u radu nove Vlade KS od budućeg mandatara, pokret Za nove generacije dostaviti i zvanične biografije predložene kandidatkinje i kandidata

Pokret Za nove generacije je već ranije potvrdio da je na poziv stranaka Trojke (SDP, NS i NIP) u proteklom periodu sudjelovao u razgovorima o rekonstrukciji Vlade Kantona Sarajevo, saopćeno je iz te političke stranke.

– S obzirom da je taj proces danas i zvanično pokrenut, a na osnovu ranije najavljenog medijskog djelovanja, potvrđujemo da je naš pokret, uz potporu samostalnoga zastupnika Redže Lemezana, a u dogovoru sa strankama Trojke, preuzeo obavezu predlaganja kandidatkinja i kandidata za pozicije ministrice i ministra u Ministarstvu nauke, visokog obrazovanja i mladih i Ministarstvu finansija.

Upravni odbor Pokreta je na ranije održanoj sjednici jednoglasno podržao prof. dr. Adnu Mesihović kao kandidatkinju za ministricu visokog obrazovanja, nauke i mladih i dr. sc. Afana Kalamujića kao kandidata za poziciju ministra finansija u budućoj vladi Kantona Sarajevo – istakli su iz pokreta Za nove generacije.

Naglasili su da će ukoliko i zvanično budu pozvani da sudjeluju u radu nove Vlade KS od budućeg mandatara, pokret Za nove generacije dostaviti i zvanične biografije predložene kandidatkinje i kandidata.

– U cilju izbjegavanja bilo kakvih dodatnih spekulacija oko cijeloga procesa obavještavamo javnost da će se Pokret o ovom procesu sljedeći put zvanično oglasiti odmah po dostavljanju prijedloga za sastav nove vlade Skupštini Kantona Sarajevo od izabranog mandatara – istakli su iz političkog pokreta Za nove generacije.