BiH

izborna konferencija

Adnan Šteta izabran za predsjednika sarajevskog SDP-a

31/07/2021

Prilikom svog obraćanja Šteta je naglasio da će zajedno izgraditi organizaciju koja će dalje graditi bolju državu, bolji grad i bolju partiju

Na izvještajno-izbornoj konferenciji SDP BiH Sarajevo delegati konferencije su izabrali za novog predsjednika KO SDP BiH Sarajevo Adnana Štetu, koji obavlja dužnost ministra saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo.

Prilikom svog obraćanja Šteta je naglasio da će zajedno izgraditi organizaciju koja će dalje graditi bolju državu, bolji grad i bolju partiju.

“Znamo kako to uraditi, zajedno mi to možemo, mi smo jedina partija koja ima kapacitet za ozbiljne promjene kakve Sarajevu i Bosni i Hercegovini trebaju i na nama je generacijska obaveza da se suočimo sami sa sobom i sa problemima koje tište naše društvo. Imamo generacijsku obavezu da napravimo krupne korake naprijed.

Današnji izbor je velika čast ali i mnogo veća odgovornost. Nemamo puno vremena i idemo na posao odmah. Dozvolite da moja ali i naša djela govore više od riječi”, Istakao je Šteta u svom govoru.

U nastavku Konferencije delegati će izabrati 25 članova Kantonalnog odbora i 5 članova Nadzornog odbora, dok će se na konstituirajućoj sjednici odbora izabrati sekretar, potpredsjednici i Predsjedništvo organizacije.

Delegati Konferencije su jednoglasno podržali rad kadrova SDP-a u Vladi Kantona Sarajevo i rad gradonačelnice Grada Sarajeva.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.