Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Advokat Ifet Feraget: Pravosudna mafija danas je na koljenima

ifet feraget-slucaj memic

Predsjedavajući Sudskog vijeća Kantonalnog suda u Sarajevu Igor Todorović danas je izrekao oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću, kojima se sudilo za izazivanje saobraćajne nesreće i sprečavanje dokazivanja u slučaju smrti Dženana Memića,

Ifet Feraget, advokat Muriza Memića  nakon presude je kazao:

– Muriza Memića ne treba upućivati na parnicu jer ja nisam ni stavio imovinsko – pravni zahtjev, jer bi bilo blesavo tražiti naknadu štete od nekog ko nema veze sa smrću Dženana Memića. Najvažnije je naglasiti da danas počinje pravna država, pa šta god to značilo. Murizu Memiću treba odati ogromno priznanje, malo je takvih ljudi, rekao je Ifet Feraget, punomoćnik Muriza Memića, te dodao:

– Pravosudna mafija je danas na koljenima, to je suštinsko važno naglasiti. Danas kucamo na vrata nemoralnim tužiocima i svih devet moraju odgovarati, kao i 22 policajca koji su učestvovali u ovakvoj kriminalnoj istrazi.Nije problem kada nekoga oslobe, ali je problem kad sud nekoga oslobodi jer se nije dogodila saobraćajna nesreća. Dokazi su fabrikovani, tragovi su podmetani, a ono što svaka budala vidi to bi trebao da vidi i najlošiji tužilac. Ovdje to nismo imali i zbog toga neko mora odgovarati.