BiH

"žao mi je"

Afera “Asim”: Delalić pismom potvrdio odlazak iz OO SDA Novi Grad

04/03/2020

Također, izvinjavam se i "moralnim vertikalama" za duševne boli koju im je izazvalo moje ponašanje i zbog čega su prvi potrčali da bace kamen na mene i kolegu Asima Sarajlića

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Sabahudin Delalić napustio je SDA. On je bio jedan od učesnika u razgovoru i spominje se kao “Traco” na snimku koji je na Facebooku objavio Semir Efendić, a nakon čega je u SDA nastala afera, koja je rezultirala ostavkom Asima Sarajlića na sve stranačke funkcije.

– Napuštam članstvo u Općinskoj organizaciji SDA Novi Grad jer ne želim dovoditi u nezgodnu situaciju ni moje iskrene prijatelje ni “visokomoralne” kolege iz Općinske organizacije koje se sada ograđuju od mene. Otkad sam u SDA, trudio sam se da ničim ne ukaljam obraz ni ugled stranke – napisao je Delalić u pismu koje je poslao predsjedniku Općinske organizacije SDA Novi Grad Husi Ćesiru.

Delalić je naveo i to da mu je “žao ako je nekim svojim postupkom narušio ugled stranke i svih čestitih ljudi u SDA”.

– Također, izvinjavam se i “moralnim vertikalama” za duševne boli koju im je izazvalo moje ponašanje i zbog čega su prvi potrčali da bace kamen na mene i kolegu Asima Sarajlića – napisao je Delalić.

Kao ni Sarajlić, koji jučer potvrdio da je naoustio sve stranačke funkcije, ni Delalić se nije očitovao o svom mandatu u zakonodavnim tijelima koji je dobio na prošlim izborima. Podsjećamo, Sarajelić je zastupnik u Domu naroda BiH, a Delalić u Skupštini KS, gdje je jučer podigao ruku za imenovanje nove Vlade KS na čelu sa Mariom Nenadićem.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.