Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcije

Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH nastavlja redovne aktivnosti

lijekovi – unsplash

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik jučer je na pres-konferenciji u Istočnom Sarajevu najavio kako će Narodna skupština Republike Srpske usvojiti zakon da Agencija za lijekove BiH neće imati pravo djelovati na prostoru tog entiteta

Agencija za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hwercegovine saopćila je, povodom, kako su naveli, jučerašnjih izjava neodgovornih pojedinaca, da nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima u skladu sa Zakonom o lijekovima i medicinskim sredstvima propisanim nadležnostima i obavezama.

Kako ističu iz Agencije to se posebno odnosi na obavezu prema Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, u smislu redovnog izmirivanja troškova zakupnine za zgradu u kojoj se nalazi sjedište Agencije.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik jučer je na pres-konferenciji u Istočnom Sarajevu najavio kako će Narodna skupština Republike Srpske usvojiti zakon da Agencija za lijekove BiH neće imati pravo djelovati na prostoru tog entiteta.

– Mi ćemo kroz par dana donijeti “lex specialis” u NSRS kojim ćemo urediti pitanje snabdijevanja kiseonikom bolnice u Republici Srpskoj. Uspostavićemo novi sistem sa novim kriterijima – kazao je Dodik.