Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ajnadžić: Nervoza oponenata je razumljiva jer će izgubiti izbore

BiH

nedzad-slika-1

Kandidat koalicije SDA-SBB za načelnika općine Centar Nedžad Ajnadžić je u posljednje vrijeme, a kako se bliži dan održavanja lokalnih izbora, sve češće izložen raznim spekulacijama koje dolaze iz opozicionih stranaka, saopšteno je iz izbornog štaba Nedžada Ajnadžića.

Navode da sva relavatna istraživanja pokazuju da će SDA osvojiti većinu u Općinskom Vijeću Centar i da će budući načelnik ove općine biti kandidat koalicije SDA-SBB.

“Svakodnevna nervoza oponenata je razumljiva upravo zbog izvjesnog gubitka izbora i atmosfere koja vlada među glasačima sa ove općine. Moja platforma i konkretni projekti za moje sugrađane sa općine Centar se ne bave drugim političkim opcijama i sami od sebe su se nametnuli kao rješenja za dugogodišnje probleme. Rokovi i finansiranja nisu ni u kojem dijelu dovedena u pitanja i svi ovi projekti su jednako konkretni, realni, izvodljivi i u krajnjem ishodu mjerljivi, što nažalost moram spomenuti, nisam vidio da je slučaj u drugim političkim opcijama“, ističe Ajnadžić.

Dodaje da je rad na ovim projektima i ovoj platformi trajao skoro godinu dana uz učešće stručnih lica iz oblasti ekonomije, prava, građevine, medicine, sporta, kulture kao i stručnjaka iz oblasti IT sektora.

“Posebnu pažnju sam posvetio mladim ljudima gdje je planirano kroz implementaciju mojih projekata obezbijediti jedan milion KM za potrebe samozapošljavanja mladih ljudi. Proširenje broja pripravničkih mjesta za osobe sa biroa, kao i briga o djeci šehida i poginulih boraca i briga o penzionerima, spadaju u kategoriju glavih prioriteta djelovanja u mom narednom mandatu“, naglašava Ajnadžić.

Nedostatak kvalitetnih ideja je samo jedan od razloga podizanja prašine, smatra Ajnadžić i poziva kolege iz drugih političkih opcija “da se okrenu svojim programskim ciljevima i da i u porazu zadrže elementarno ljudsko i političko dostojanstvo”.