KJKP "Park"

Akcija “Vijeme je da čistimo” – Uređenje Spomen parka Vraca

59558689_2723382854400381_7583753715962609664_n

Akcija čišćenja i uređenja Spomen park “Vraca” počela je 29. aprila, a bit će završena sutra

Jedan od značajnijih rezultata velike proljetne akcije “Vrijeme je da čistimo” zasigurno je i uređen i očišćen Spomen park Vraca.

U okviru akcije po nalogu Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo komunalna preduzeća su nosioci posla čišćenja i uređenja, a preduzeće “Park” zaduženo je za čišćenje i uklanjanje samoniklog rastinja, košnju trave sa travnjaka, orezivanje stabala i sadnica ukrasnog grmlja, čišćenje smeća.

Akcija čišćenja i uređenja Spomen park “Vraca” počela je 29. aprila, a bit će završena sutra.

Svakodnevno radnici preduzeća “Park” osim redovnih poslova na održavanju javnih zelenih površina, realizacije akcije “Vrijeme je da čistimo” na desetak lokacija na području šest općina u KS istovremeno i na području Spomen parka na Vracama vrše poslove uređenja i čišćenja, a prikupljene su ogromne količine smeća i biootpada. Završetak radova podrazumijeva i sadnju sezonskog cvijeća, odnosno izradu cvjetne gredice od cvijeća iz “Parkove” vlastite rasadničke proizvodnje u arli na centralnom dijelu Spomenika.

Pomoć radnicima “Parka” prilikom čišćenja i uređenja na Vracama su i osobe angažirane u ovom preduzeća putem projekta “Javni radovi”, mehanizacija, kao i komunalni redari koji vrše nadzor nad očišćenim površinama, saopćeno je iz KJKP “Park”.