online prijava

Ako idete u Hrvatsku ovaj obrazac obavezno ispuniti, prije ćete preći granicu

granica

Ova odluka je već na snazi, a Hoffmann je napomenuo da svi ostali uslovi i dalje važe kada je riječ o ulasku u Hrvatsku

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske i Ministarstvo turizma Hrvatske su s ciljem efikasnog prelaska granice otvorili posebnu web stranicu na kojoj svi građani BiH trebaju popuniti online obrazac prije nego krenu na put u tu zemlju.

Na tom se obrascu upisuju svi podaci koji se uobičajeno traže tokom prelaska granice. Obrazac nije obavezan, ali se njegovim ispunjavanjem ubrazava prelazak granice.

“To ne znači da neće moći preći granicu onaj koji nije popunio online obrazac, međutim, to će za njega prouzročiti dodatno zadržavanje jer će on biti privremeno uklonjen s trake i onda će ga morati ručno popunjavati. I ukoliko bude više takvih osoba onda će zaista biti velika gužva. Nakon toga će ga policajac unijeti u njihov sistem, a putnik će sve vrijeme morati čekati dok se završi taj proces”, izjavio je za Klix Svevlad Hoffmann, savjetnik direktora Granične policije BiH.

Ova odluka je već na snazi, a Hoffmann je napomenuo da svi ostali uslovi i dalje važe kada je riječ o ulasku u Hrvatsku.

Neophodan je pasoš, a ako se radi o turističkoj posjeti, neophodna je potvrda o rezervaciji hotelskog ili nekog drugog privatnog smještaja. Isto tako ako je riječ o poslovnoj posjeti potrebno je pozivno pismo tog poslovnog subjekta u Hrvatskoj.

https://www.facebook.com/747053091978616/videos/247102289879552