BiH

Kanton Sarajevo

Ako ste ugroženi poplavama,zovite ove brojeve telefona

06/11/2021

Ističu i da se isporuka prirodnog gasa za Kanton Sarajevo odvija uredno, te da su sve kategorije kupaca snabdjevene gasom. Ekipe Sarajevogasa su u pripravnosti, a dežurne ekipe obavljaju redovne poslove podrške kupcima i preventivne kontrole na gasnom sistemu

Vlada Kantona Sarajeva saopćila je da građani mogu kontaktirati Civilnu zaštitu putem broja telefona 121. Broj je u funkciji tokom 24 sata.

Također, u funkciji je kontinuirano i broj telefona 062/899 501 na koji gluhe osobe mogu slati SMS poruke civilnoj zaštiti u hitnim slučajevima.

“U cilju osiguranja zdravstvene ispravnosti vode u poplavljenim područjima, preduzeće ‘Vodovod i kanalizacija’ održava vodovodni sistem pod pritiskom tako da voda sa poplavljenih područja ne može ući u vodovodne instalacije. Analize su u toku, a prema trenutnim rezultatima i na osnovu iskustava iz sličnih situacija, ne očekujemo bilo kakve probleme u vezi kvaliteta vode. Građani će biti obaviješteni ukoliko na osnovu stanja na terenu ili rezultata analiza uzoraka vode dođe do sumnje u zdravstvenu ispravnost vode”, nabvodi se u saopćenju Vlade KS.

Ističu i da se isporuka prirodnog gasa za Kanton Sarajevo odvija uredno, te da su sve kategorije kupaca snabdjevene gasom. Ekipe Sarajevogasa su u pripravnosti, a dežurne ekipe obavljaju redovne poslove podrške kupcima i preventivne kontrole na gasnom sistemu.

U slučaju bilo kakve smetnje u isporuci gasa, potrošači iz poplavljenih područja, naročito sa teritorije Općine Ilidža trebaju kontaktirati Dispečerski centar “Sarajevogasa” na brojeve telefona: (033) 592 095; 592-096; 568-120; (061) 487 787.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.