Banja Luka

Aktivista grupe “Pravda za Davida” Ozren Perduv priveden dok je davao izjavu

perduv

Nakon što se oglušio na upozorenje policije, oni su ga lišili slobode po Zakonu o javnom redu i miru

Aktivista neformalne grupe građana “Pravda za Davida” Ozren Perduv priveden je danas u banjalučku policiju.

Perduva je policija prethodno upozorila da ne može organizovati konferenciju za novinare na glavnom banjalučkom trgu te zatražila da se on i ostali članovi “Pravde za Davida” raziđu.

Nakon što se oglušio na upozorenje policije, oni su ga lišili slobode po Zakonu o javnom redu i miru.

Teme konferencije za novinare trebalo je da budu “nerad Tužilaštva i nastavak prikrivanja ubica Davida Dragičevića i nakon više od dvije godine” te “nastavak diskriminacije aktivista ‘Pravde za Davida'”.

Evo šta su o incidentu rekli iz banjalučke policije.

Iz Policijske uprave Banja Luka tvrde da su, nakon odbijanja da se raziđu, prekinuli neprijavljeno javno okupljanje pripadnika i aktivista političke partije “Pokret pravde” te priveli organizatora tog okupljanja osobu inicijala O.P.

Navode da su policijski službenici upozorili pripadnike i aktiviste političke partije “pokret Pravde” da prekinu javno okupljanje na Trgu Krajine u Banjoj Luci, jer nije organizovano u skladu s Zakonom o javnom okupljanju RS.

Nakon što su odbili da postupe po nalogu policije da se raziđu, policijski službenici su priveli O.P. u prostorije Policijske uprave Centar Banja Luka.

– Organizatori ovog javnog skupa, koji nije prijavljen u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, nije imao ni dozvolu Administrtaivne službe Grada Banja Luka za zauzimanje javne površine – navedeno je u saopćenju.

Priveden je aktivista neformalne grupe građana “Pravda za Davida” Ozren Perduv, koji je s još dva člana te grupe imao namjeru da održi konferenciji za novinare u centru Banje Luke.