Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banja Luka

Aktivista grupe “Pravda za Davida” Ozren Perduv priveden dok je davao izjavu

perduv

Nakon što se oglušio na upozorenje policije, oni su ga lišili slobode po Zakonu o javnom redu i miru

Aktivista neformalne grupe građana “Pravda za Davida” Ozren Perduv priveden je danas u banjalučku policiju.

Perduva je policija prethodno upozorila da ne može organizovati konferenciju za novinare na glavnom banjalučkom trgu te zatražila da se on i ostali članovi “Pravde za Davida” raziđu.

Nakon što se oglušio na upozorenje policije, oni su ga lišili slobode po Zakonu o javnom redu i miru.

Teme konferencije za novinare trebalo je da budu “nerad Tužilaštva i nastavak prikrivanja ubica Davida Dragičevića i nakon više od dvije godine” te “nastavak diskriminacije aktivista ‘Pravde za Davida'”.

Evo šta su o incidentu rekli iz banjalučke policije.

Iz Policijske uprave Banja Luka tvrde da su, nakon odbijanja da se raziđu, prekinuli neprijavljeno javno okupljanje pripadnika i aktivista političke partije “Pokret pravde” te priveli organizatora tog okupljanja osobu inicijala O.P.

Navode da su policijski službenici upozorili pripadnike i aktiviste političke partije “pokret Pravde” da prekinu javno okupljanje na Trgu Krajine u Banjoj Luci, jer nije organizovano u skladu s Zakonom o javnom okupljanju RS.

Nakon što su odbili da postupe po nalogu policije da se raziđu, policijski službenici su priveli O.P. u prostorije Policijske uprave Centar Banja Luka.

– Organizatori ovog javnog skupa, koji nije prijavljen u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, nije imao ni dozvolu Administrtaivne službe Grada Banja Luka za zauzimanje javne površine – navedeno je u saopćenju.

Priveden je aktivista neformalne grupe građana “Pravda za Davida” Ozren Perduv, koji je s još dva člana te grupe imao namjeru da održi konferenciji za novinare u centru Banje Luke.