Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Aktiviste u Doboju dočekali načelnikovi poslušnici, sukob spriječila policija

restart doboj

Nekolicina predstavnika udruženja ”Restart Srpska” iz Banje Luke održalo je danas protesno okupljanje ispred Gradske uprave u Doboju.

Oni su ogorčeni nedavnom kupovinom automobila za potrebe Gradske uprave u Doboju čija vrijednost premašuje 110.000 KM.

Kažu da bi ih na okupljanju bilo više, ali mnogi nisu uspjeli doći iz Banje Luke zbog saobraćajnog udesa na putu u Prnjavoru. Zato nije manjkalo Dobojlija, koji su se okupili da bi sprečili “Restartov” protest.

“Imali smo informacije da bi se moglo desiti ovako nešto”, rekao je Stefan Blagić, predsjednik Udruženja.

Navodi da je njihova aktivistkinja, koja se ranije pojavila na platou gradskog parka, nedaleko od ulaza u Gradsku upravu, verbalno napadnuta.

“Verbalno me napala grupa momaka, koji su govorili kako smo mi strani plaćenici, i to samo zato što smo došli ovde da ukazujemo na problem. Vjerovatno je u redu kada pričamo protiv jednih, ali nije u redu kada pričamo protiv ovih”, rekla je Ivana Perišić, aktivistkinja Restarta.

Do sukoba nije došlo isključivo zahvaljujući operativnom radu policije, koja je napravila tampon zonu između predstavnika “Restarta” i okupljenih mladića, koji su uzvikivali “Idite kući” i “Šta ćete nam ovdje”. Nakon što su dali izjave medijima, predstavnici “Restarta” su uz pratnju policije napustili mjesto okupljanja.

Predstavnik “Restarta” Stefan Blagić rekao je da su u ovoj organizaciji očekivali da im se Dobojlije pridruže u protestima.

“Vidite kakva je situacija ovdje. Očigledno se ovde spremalo nešto. Kada ukazujete na probleme spremni su da se fizički obračunaju sa vama, a kada ukazujete na probleme koji prave neki drugi onda je sve u redu”, rekao je Blagić.