Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

na Alipašinom polju

Aktivisti Mreže mladih Novi Grad očistili ogradu crkve u Sarajevu

crkva alipasino AA (1)

Inicijativa je pokrenuta i realizirana uz podršku i odobrenje Željka Vlajića, svećenika ove crkve

Aktivisti Mreže mladih Novi Grad očistili su ogradu crkve na Alipašinom polju u Sarajevu, u okviru svojih redovnih društveno-korisnih aktivnosti i brige o svome komšiluku, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ograda crkve je bila išarana raznim natpisima i grafitima, pa su mladi iz odlučili da je očiste i uljepšaju, smatrajući da na taj način čine i svoju mahalu ali i društvo boljim i ugodnijim mjestom za život. Tim prije što su neki od natpisa imali i vjerski karakter, što bi moglo imati jako ružne konotacije po dobrosusjedske odnose u ovome naselju.

Inicijativa je pokrenuta i realizirana uz podršku i odobrenje Željka Vlajića, svećenika ove crkve.

Mreža mladih u svome redovnom programu ima ekološke, humanitarne i različite društveno-korisne aktivnosti, sa namjerom podizanja svijesti kod mladih za potrebom redovnog volonterizma i angažiranosti u društvu.

Mreža mladih je projekat Islamske zajednice u BiH pokrenut 2016. godine sa područja Muftijstva sarajevskog. Vremenom se projekat širio na sve medžlise u domovini, ali i dijaspori. Zbog svoga inovativnog pristupa u radu lijepo je prihvaćena u javnosti i za nju se kaže da je jedan od najboljih projekata Islamske zajednice u posljednjih nekoliko godina.