Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Al Jazeera Balkans predstavlja projekat “Sarajevo pod opsadom” (VIDEO)

14/12/2015

Povodom obilježavanja 20. godišnjice potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma medijska kuće Al Jazeera Balkans sa sjedištem u Sarajevu predstavlja projekat “Sarajevo pod opsadom”.

Riječ je o interaktivnoj web-platformi dostupnoj na bosanskom, srpskom, hrvatskom, engleskom, turskom i arapskom jeziku, a sastoji se od dokumentarnih filmova, fotogalerije, interaktivnih prikaza, mapa, videomaterijala, nagrađenih priča i ključnih informacija o slijedu događaja najduže vojne opsade jednog glavnog grada u modernoj historiji.

“Sarajevo pod opsadom” nudi i virtualni obilazak Tunela života i Historijskog muzeja u Sarajevu sa panoramskim (360°) snimcima lokacija, kao i jednostavno dijeljenje sadržaja na socijalnim mrežama.

Također, u okviru projekta predstavljene su infografike najbitnijih datuma opsade, lokacije najvećih masakra te mape s detaljnim informacijama o vojnim pozicijama sa kojih je Sarajevo granatirano i sa kojih su na građane pucali snajperisti, ali i priča o Olimpijskom i Muzeju djece Sarajeva.

Projekat obuhvata i priče o kulturi i kulturnim događajima u gradu pod opsadom, kao i nikad objavljena priča o Sarajevu pisca Abdulaha Sidrana, navode iz Al Jazeere Balkans.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.