Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iz FUCZ-a tvrde

Alarmantno na Ilidži, ljude evakuišu u kamionima, poplavljeno desetine objekata

ilidza youtube

Na području općine Ilidža angažovane su snage civilne zaštite Kantona Sarajevo i strukture zaštite i spašavanja općine Ilidža

Tokom protekle noći u Kantonu Sarajevo došlo je do porasta vodostaja, naročito na području Ilidže, potvrđeno je Feni iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Na području općine Ilidža angažovane su snage civilne zaštite Kantona Sarajevo i strukture zaštite i spašavanja općine Ilidža.

– Evakuacija kamionima ugroženih osoba izvršena je u ulici Barska, gdje je ugroženo više objekata – kažu iz PVB Kantona Sarajevo.

Rijeka Tilava izlila se na lokaciji Gornji Kotorac i Butmir, te poplavila oko 50 objekata. Rijeka Željeznica izlila se u naselju Otes.

Od jutros je poplavljen i Most spasa u sarajevskom naselju Ilidža. Na Ilidži je prestalo vodosnabdijevanje, a dijelovi Sarajeva su od ranih jutarnjih sati i bez električne energije zbog kvara u Reljevu.

Ekipe Elektrodistribucije Sarajevo nalaze se na terenu i čine sve kako bi se što prije otklonio kvar.

Također, rijeka Bosna se izlila i ugrozila više objekata. Bujične vode su ušle u nekoliko objekata na području općine Trnovo.

Vlada Kantona Sarajevo hitno zasjeda zbog situacije u vezi s poplavama te će tokom dana saopćiti odluke koje su donijeli u vezi teške situacije u glavnom gradu BiH.

Podsjetimo da su nabujale rijeke izazvale poplave u mnogim sarajevskim naseljima. Najteže je na području općine Ilidža te Istočnog Sarajeva.