Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

JU GC Sarajevo

Alibašić-Hadžić: Mi smo vanredne mjere uveli još unazad dva mjeseca

SnapShot(9)

Trenutno, sve posjete ovom centru, pa i naše ekipe, završavaju na kapiji

Najugroženija kategorija od korona virusa su osobe starije životne dobi. Javna ustanova Gerontološki centar u Sarajevu upravo vodi brigu o toj populaciji.

Trenutno, sve posjete ovom centru, pa i naše ekipe, završavaju na kapiji.

Direktorica JU GC Sarajevo Melisa Alibašić-Hadžić, koja nas je dočekala na kapiji, kazala nam je kako su oštre mjere prevencije u ovoj ustanovi poduzete još unazad dva mjeseca, čim se virus pojavio.

“Zabranjen je ulazak posjetiocima i izlazak korisnicima iz ustanove, sva vozila koja ulaze, prelaze preko spužvi za dezinfekciju, a svim uposlenima se ujutro na kapiji mjeri temperatura laserskim termometrom”, kaže za Fokus direktorica Alibašić-Hadžić.

Posjete u ovoj ustanovi zabranjane su još 4. februara.

“Srodnici moraju ozbiljno shvatiti situaciju, molim ih da ne dolaze u posjetu dok traje ovo stanje, da ne donose hranu. Centar ima obezbjeđene zalihe hrane i potrepština za dva mjeseca. Ako je neko u mogućnosti i ako želi, može nam dostaviti dezinfekciona sredstva, i to samo na kapiju”, poručila je direktorica JU GC Sarajevo Melisa Alibašić-Hadžić.

U vrijeme kada mnogi ne poštuju vrlo važne i obavezne naredbe o ponašanju u vanrednim uslovima, ovo je svakako dobar primjer kako se treba ponašati.