Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

slučaj "dženan memić"

Alisa Mutap-Ramić u sudnici: Nudili su mi novi identitet i drugu zemlju

alisa ramic mutap
Foto: Amer Kajmović/FENA

U Sudu BiH danas su završne riječi iznosile odbrane optuženih u slučaju “Dženan Memić” te su tražili oslobađujuću presudu

Alisa Mutap-Ramić obratila se danas tokom ročišta pred Apelacionim vijećem vijećem Suda BiH u predmetu “Zijad Mutap i drugi“, gdje se osvrnula na posljednji osam godina kazavši da je “nemoguće ćutati toliko dugo”.

– Prvo vam zatvore oca, uhapse vas, smjeste u izolaciju i samicu, spavate na željezu, odvedu vas nevoljko u bolnicu i pregledaju, počinjem da imam napade epilepsije, preglede nisu odobrili. Nude imunitet, novo ime i prezime i drugu zemlju – izjavila je Alisa Mutap-Ramić.

Ipak, ona nije otkrila ko joj je to ponudio. Podsjetimo, jučer je održano ročište u ovom predmetu, a Tužilaštvo BiH je iznijelo završne riječi.

Nakon jučerašnjeg Muriz Memić, otac ubijenog Dženana je istakao da je advokat Josipa Barića, Kadrija Kolić ismijavao njegovo dijete.

Posted by Pravda za Dženana Memića on Thursday, July 6, 2023

Podsjetimo, u Sudu BiH danas su završne riječi iznosile odbrane optuženih u slučaju “Dženan Memić” te su tražili oslobađujuću presudu.

Time je završen postupak u ovom predmetu i presudu će Sudsko vijeće pročitati 21. jula.

U ovom predmetu su optuženi Alisa Ramić (ranije Mutap), nekadašnja djevojka Dženana Memića, Zijad Mutap, otac Alise Ramić, policijski službenici Hasan Dupovac i Josip Barić te recepcioner u hotelu Crystal Muamer Ožegović.