Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jednoglasna odluka

Aljoša Čampara isključen iz SDA

Čampara

Čampara se briše iz evidencije članstva Općinske organizacije Centar

Jasmin Terović, predsjednik Općinskog odbora SDA Centar Sarajevo, za Faktor je kazao da je večeras donesena odluka da se Aljoša Čampara, kantonalni zastupnik u Sarajevu, briše iz evidencije članova SDA.

– Nakon što je u javnost izašla informacija da je član Općinske organizacije Centar Aljoša Čampara potpisao zahtjev za smjenu Vlade KS, hitno je održana sjednica Općinskog odbora gdje je jednoglasno donesena odluka o isključenju iz Općinske organizacije, odnosno iz SDA, zbog kršenja odredbi Statuta, zbog nanošenja štete SDA, nepoštivanja principa stranke i tako dalje. Shodno tome odluka je donesena jednoglasno. Nakon ovoga on se briše iz evidencije članstva Općinske organizacije Centar – rekao je Terović.

Pitali smo i da li je to konačna odluka kada je u pitanju Čamparino članstvo u ovoj stranci, odnosno da li viši organi stranke trebaju odlučivati o njoj.

– Ne znam da li će viši nivoi stranke odlučivati o ovome jer se po Statutu brisanje člana, ukoliko se ne pridržava odredbi Statuta, vrši u Općinskoj organizaciji gdje se vodi članstvo – pojasnio je Terović.