Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

održana skupština

Amarildo Gutić novi predsjednik Društva novinara BiH

društvo novinara bih
FOTO: Fena

Skupština Društva novinara BiH izabrala rukovodstvo

Skupština Društva novinara BiH, najstarijeg strukovnog novinarskog udruženja u BiH održala je u subotu radnu sjednicu na kojoj je usvojen izvještaj o radu Društva te je izabrano novo rukovodstvo društva koje će činiti članove Upravnog i Nadzornog odbora, te obnašati dužnost predsjednika i generalnog sekretara Društva.

Za predsjednika Upravnog odbora odnosno Društva novinara BiH izabran je Amarildo Gutić iz Zenice, a funkcija generalnog sekretara povjerena je Arjani Tafro iz Sarajeva.

Za nove članove Upravnog odbora izabrani su Nataša Tadić iz Tuzle, Ljupko Mišeljić iz Banja Luke, Sead Šadić iz Brčkog te Hajdar Arifagić iz Sarajeva uime Sekcije veterana Društva novinara BiH. U Nadzorni odbor novoimenovana je Kristina Perić iz Stoca. Utvrđen je i prijedlog da se za predsjednika Sekcije veterana izabere Dušan Musa, dugogodišnji novinar iz Ljubuškog.

Društvo novinara BiH će uskoro raspisati konkurs za godišnju nagradu „Novinar godine“

Skupština je usvojila zaključke o smjernicama daljnjeg rada i razvoja Društva, nakon procjene da se mora dodatno aktivirati njegovo djelovanje i učešće u dešavanjima prije svega na medijskoj sceni te odnosa ne samo prema novinarima u BiH nego i svim medijskim djelatnicima, saopćeno je iz te novinarske asocijacije.

Jedan od zaključaka jeste i osnivanje – Sekcije fotoreportera, snimatelja i multimedijskih radnika, jer je veliki broj kolega iskazao želju da se priključi Društvu i aktivno radi na njegovoj promociji.

Društvo novinara BiH će uskoro raspisati konkurs za godišnju nagradu „Novinar godine“ koju tradicionalno dodjeljuje na Međunarodni dan slobode medija 3. maja.

Društvo novinara BiH je pravni sljedbenik Udruženja novinara BiH osnovanog 11. oktobra 1945., koje je Odlukom Skupštine Udruženja novinara BiH od 8. februara 1994. preimenovano u Savez novinara Bosne i Hercegovine, da bi 6. novembra 2004. na Osnivačkoj skupštini preimenovano u Društvo novinara Bosne i Hercegovine.