Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sastanak u Sarajevu

Ambasada SAD-a nastavlja biti pouzdan partner FMUP

Foto: FMUP
Sa današnjeg sastanka

Asistent pravnog atašea Justin Hefner izrazio je punu podršku naporima federalnog ministra unutrašnjih poslova i direktora FUP-a u realizaciji zacrtanih ciljeva na polju borbe protiv organizovanog kriminala i jačanja profesionalnih standarda

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i direktor Federalne uprave policije (FUP) Vahidin Munjić sastali su se danas sa delegacijom Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, koju je predvodio asistent pravnog atašea Justin Hefner.

Isak i Munjić zahvalili su Ambasadi SAD-a u BiH na ogromnoj podršci koju daje Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova u borbi protiv organizovanog kriminala i jačanju profesionalnih standarda.

Delegacija Ambasade SAD-a upoznata je s planovima jačanja FUP-a posebno u dijelu nabavke materijalno-tehničkih sredstava, ali i obuka policijskih službenika.

Asistent pravnog atašea Justin Hefner izrazio je punu podršku naporima federalnog ministra unutrašnjih poslova i direktora FUP-a u realizaciji zacrtanih ciljeva na polju borbe protiv organizovanog kriminala i jačanja profesionalnih standarda.

Posebno je istaknuto kako Ambasada SAD-a nastavlja biti pouzdan partner Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova u vršenju poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, saopćeno je iz FMUP-a