Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"verbalna prepirka"

Ambasada Turske u BiH: Važna posjeta ne može biti zasjenjena malim incidentom

erdogan u sarajevu6

Prema informacijama izvora iz Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini, došlo je do malog spora koji proizilazi iz Protokola

Prilikom slijetanja aviona danas u Sarajevo u kojem se nalazila delegacije Republike Turske na čelu s predsjednikom te zemlje Recepom Tayyipom Erdoganom, članovi njegovog osiguranja su imali spor s pripadnicima Granične policije BiH koja je nadležna za Međunarodni aerodrom u Sarajevu.

Prema informacijama izvora iz Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini, došlo je do malog spora koji proizilazi iz Protokola.

– Do svađe i fizičkog okršaja nije došlo. Kratkotrajna verbalna prepirka brzo je riješena. U događaju nema ništa što bi se moglo preuveličavati. Odnosi Turske i Bosne i Hercegovine su veoma dobri. Ovako važna posjeta ne bi trebala biti zasjenjena tako jednostavnim događajem – rečeno je Feni u Ambasadi Republike Turske u BiH.

Podsjećamo, prema tvrdnji direktora Granične policije BiH Zorana Galića, incident se dogodio danas na Sarajevskom aerodromu kada je, prema Galićevim riječima, došlo do sukoba između pripadnika Granične policije BiH i članova ličnog osiguranja predsjednika Turske Recep Tayyip Erdogan.

– Bili su agresivni, ponašali su se kao da su u svojoj zemlji. Došlo je do naguravanja kada je obezbjeđenje predsjednika Erdogana odbilo da proceduru i redovne kontrole. zaslužili su da ih sve uhapsimo – kazao je Galić.