Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ambasador Kraljevine Švedske u BiH Anders Hagelberg u Laktašima

GMP

Njegova ekselencija ambasador Kraljevine Švedske u BiH Anders Hagelberg, posjetiće u srijedu, 15.02.2017. preduzeće ”GMP Kompani” d.o.o., Trn-Laktaši (Bilećka 2F, kod Prijedorske petlje).

Predstavnici medija mogu snimiti obilazak proizvodnog pogona preduzeća ”GMP Kompani” od strane ambasadora Hagelberga i poslije toga uzeti izjave za medije.

Njegova ekselencija ambasador Kraljevine Švedske u BiH Anders Hagelberg će također razgovarati sa izvršnim direktorom preduzeća ”GMP Kompani”, gospodinom Zoranom Jeličićem, o pomoći Švedske pruženoj kroz projekat „CREDO Krajina“ ovom preduzeću, kakvo je trenutno stanje poslovanja i kakvi su planovi za razvoj kompanije u narednom periodu.

Preduzeće „GMP Kompani” je jedno od preko 50 preduzeća iz BiH koje je u okviru projekta „CREDO Krajina” dobilo grant sredstva Kraljevine Švedske za saniranje posljedica poplava i jedno od preko 60 preduzeća koje je podržano kroz Razvojni fond projekta „CREDO Krajina” u nabavci nove opreme i jačanju konkurentnosti.

Nakon posjete preduzeću ”GMP Kompani”, Nj. E. ambasador Kraljevine Švedske u BiH Anders Hagelberg će posjetiti Agenciju za razvoj preduzeća Eda iz Banjaluke i razgovarati sa direktorom, gospodinom Zdravkom Miovčićem, o rezultatima projekta CREDO Krajina, razvoju MSP i preduzetništva, konkurentnosti i inovacijama u preduzećima.

Projekat „CREDO Krajina” je implementirala Agencija za razvoj preduzeća Eda iz Banjaluke u periodu 2013 – 2016. a finansirala ga je Kraljevina Švedska. Više informacija o projektu „CREDO Krajina” i njegovim rezultatima je dostupno na web stranici http://credo.edabl.org/.