Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Intervju za N1

Ambasador Murphy o ponašanju SDA: Neka se pogledaju u ogledalo

murphy n1
Foto: Screenshot/N1

Michael Murphy, ambasador SAD-a, rekao je da se one političke stranke koje su postale “nepoželjnim partnerom” trebaju pogledati u ogledalo

Probosansko djelovanje nije kontroliranje javnih ustanova i preduzeća u uskom stranačkom interesu, poručio je američki ambasador u Bosni i Hercegovini prilikom gostovanja na televiziji N1.

Michael Murphy, ambasador SAD-a, rekao je da se one političke stranke koje su postale “nepoželjnim partnerom” trebaju pogledati u ogledalo.

“Treba da se pogledaju u ogledalo i pitaju zašto niko ne želi da bude partner s njima i neka se fokusiraju na izgradnju vlastitog kredibiliteta”, rekao je Murphy komentarišući blokade od strane SDA pri formiranju Vlade FBiH.

Komentarisao je političke odnose u FBiH.

“Federacija BiH ima važnu ulogu kao motor za BiH na putu ka euroatlantskim integracijama. Federacija ima resurse koji nisu u potpunosti iskorišteni. Nismo imali izabranu vladu 2018., a građani su ispaštali”, rekao je.

Ambasador Murphy poziva da se prestane s blokadama:

Gdje su kineski respiratori danas?

afera s epilogom na sudu


Gdje su kineski respiratori danas?

“Trebamo se vratiti odgovornoj vlasti u Federaciji i to će stvoriti neophodne uslove za rješavanje teških pitanja i reformi. Bez toga nema napredovanja. To sada nemamo zato što jedna stranka blokira formiranje vlasti. Kako rješavate problem? Prestanite s blokadama”, rekao je.

Gost N1 intervjua bio je ambasador SAD-a u BiH, Michael Murphy.