Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

podrška građanima i aktivistima

Ambasador Nelson na Neretvici: Ovakav aktivizam u samom je srcu demokratije

eric nelson neretvica konjic
Ambasador Nelson s aktivistima / FOTO: US Embassy to Bosnia and Herzegovina

Nelson je nakon posjete amabasador Nelson je poslao snažnu poruku o značaju aktivizma i zajedničke borbe za bolje okruženje

Eric Nelson , ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, posjetio danas rijeku Neretvicu, gdje su ga aktivisti upoznali sa problematikom izgradnje malih hidroelektrana na ovoj rijeci.

Ambasadoru je u ime Udruženja građana “Neretvica Pusti me da tečem”, predsjednik Ibrahim Turak uručio prigodan poklon.

Članovi udruženja su ambasadoru Nelsonu predstavili problem sa kojim se suočavaju rijeke i ljudi u BiH. Objasnili su mu šta je njihova misija i šta su do sada postigli.

Nelson je nakon posjete amabasador Nelson je poslao snažnu poruku o značaju aktivizma i zajedničke borbe za bolje okruženje.

“Građani koji se udruže snažan su pokretač za promjene. Hrabri stanovnici Konjica uspješno su se izborili protiv nepravilne izgradnje dviju hidroelektrana na rijeci Neretvici. Ovakav aktivizam u samom je srcu demokratije i pokazuje da je svačiji glas bitan i da svako možete donijeti promjenu u zajednici u kojoj živi”, poručio je Nelson putem društevnih mreža, na zvaničnim profilima Ambasade SAD-a.