Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

michael murphy

Ambasador SAD-a poklonio se žrtvama genocida u Srebrenici

FOTO: Ambasada SAD/Twitter

Ambasador Murphy je kleknuo pored 30 tabuta s posmrtnim ostacima. On će se danas poslijepodne pridružiti učesnicima “Marša mira”

Michael Murphy, ambasador SAD u BiH, odao je danas počast i naklonio se svim žrtvama genocida u Memorijalnom centru u Potočarima.

– Danas, kao i uvijek, građani Sjedinjenih Država solidarni su sa žrtvama genocida u Srebrenici, preživjelima i porodicama koje tuguju za svojim najmilijima. Tugujemo sa vama – poručio je Murphy, objavili su na Twitteru Ambasade SAD.

Ambasador Murphy je kleknuo pored 30 tabuta s posmrtnim ostacima. On će se danas poslijepodne pridružiti učesnicima “Marša mira”.

U mezarju Memorijalnog centra u Potočarima ove godine bit će ukopani posmrtni ostaci 30 žrtava genocida počinjenog u julu 1995. godine nad stanovnicima “zaštićene zone UN-a” u Srebrenici.

Među žrtvama koje će biti ukopane ove godine, bit će još tri maloljetnika. Najmlađa žrtva koja će biti ukopana ove godine je dječak Elvir Salčinović, koji je imao 15 godina kada je ubijen. Ubijen je na području Baljkovice, a njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani iz masovne grobnice Liplje kod Zvornika 2001. godine.