Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ambasador Thomas Miller odlikovan sa Leadership Award

Miller1

Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini (AUBiH) je odlikovao Ambasadora Millera nagradom za liderstvo (Leadership Award).

Nagrada za liderstvo se dodjeljuje zaslužnim istaknutim pojedincima koji su radli ili rade za dobrobit mladih ljudi u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Miller je trenutno Predsjedavajući Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP) kao i Predsjednik International Executive Service Corps (IESC), a u periodu od 1999. do 2001. godine obnašao je dužnost Američkog ambasadora u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik AUBiH, Denis Prcić, je pri uručivanju nagrade obrazložio da se ista daje za nesebičan angažman te da ambasador Miller kroz svoj angažman u Međunarodnoj komisiji za nestale kao i IESC-u nastavlja neumorno pomagati Bosnu i Hercegovinu.

Ambasador Miller se zahvalio na ovom priznanju te bio veoma zainteresovan za rad Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini.

Dosadašnji dobitinici AUBiH-ove nagrade za liderstvo su Gen. Giselle Wilz, komandant NATO štaba u Sarajevu, i Carmel Agius, Predsjednik Haškog tribunala.