Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ambasadorica Cormack odbacila Milanovićeve ocjene o BiH

cormack prijem3

Ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack izjavila je kako se ne slaže s ocjenama bivšeg premijera Hrvatske Zorana Milanovića koji je nedavno u razgovoru s predstavnicima hrvatskih branitelja, između ostalog, ustvrdio kako je Bosna i Hercegovina “big shit”.

– Uz dužno poštovanje, uopšte se ne slažem sa tim- kazala je ambasadorica Cormack u intervjuu objavljenom u novom broju magazina Start BiH.

Odgovarajući na pitanje o bh. političarima, američka ambasadorica je naglasila kako je većina njih na položajima puno godina, a zemlja još uvijek ima iste probleme.

-Svuda oko sebe vidim sjajne potencijale jer je zemlja srcu Evrope, ima obrazovano stanovništvo i mnogo, mnogo šansi. Meni se čini da su političari više zainteresovani za ličnu dobit, nego da pomognu građanima, da dignu ekonomiju, da otvore radna mjesta i učine korake prema EU i NATO-u. Savladali su umjetnost koja se sastoji od toga da kažu ono što misle da treba da kažu, ali ne rade dovoljno da ostvare napredak – kazala je Cormack u intervjuu za magazin Start BiH.