Kathleen Kavalec

Ambasadorica OSCE-a posjetila redakciju Fokusa

kavalec-fokus (1)

Bilo je govora i o izvještaju pod nazivom „Utrka s vremenom: Napredak i izazovi u provođenju Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina Bosne i Hercegovine“ koji je Misija OSCE-a predstavila jučer u Sarajevu, kao i o nedavno predstavljenom izvještaju o Procjeni potreba medijskog sektora u BiH koji je također urađen uz podršku Misije OSCE-a u i Ambasade Švedske u Sarajevu

Ambasadorica Kathleen Kavalec, šefica Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini i Zlatan Musić, službenik za slobodu medija Misije OSCE-a posjetili su danas redakciju Fokus.ba. U razgovoru s urednicima i novinarima Fokusa ambasadorica Kathleen Kavalec još jednom je iskazala snažnu podršku istraživačkom i nezavisnom novinarstvu, kao i slobodi medija u našoj zemlji.

Foto: OSCE

Razgovarano je i o naporima koje Misija OSCE-a u BiH čini na iznalaženju adekvatnog odgovora na zaštiti novinara i medija od sve učestalijih napada i pritisaka.


Bilo je govora i o izvještaju pod nazivom „Utrka s vremenom: Napredak i izazovi u provođenju Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina Bosne i Hercegovine“ koji je Misija OSCE-a predstavila jučer u Sarajevu, kao i o nedavno predstavljenom izvještaju o “Procjeni potreba medijskog sektora u BiH” koji je također urađen uz podršku Misije OSCE-a i Ambasade Švedske u Sarajevu.

Šefica misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Kathleen Kavalec nakon sastanka iskazala je poštovanje za rad portala Fokus.

“Duboko poštovanje za rad nezavisnih medijskih organizacija poput Fokusa, informišući građane Bosne i Hercegovine, oni se bore i štite demokratiju”, objavila je Kavalec.