Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

podrška schmidtu

Američka ambasada: Čelnici BiH ne ispunjavaju svoje ustavne obaveze

murphy
ambasador murphy ss

U objavi nakon sjednice “Vijeće za implementaciju mira također je istaknulo svoju snažnu podršku EUFOR-ovoj operaciji Althea i njegov kontinuirani puni mandat za osiguranje sigurnog i sigurnog okruženja u BiH”, dodaju

Kao jamac Daytonskog mirovnog sporazuma i članica Vijeća za provedbu mira (PIC), Sjedinjene Države naglašavaju jasnu poruku koju su poslali članovi Vijeća za implementaciju mira u podršci ulozi visokog predstavnika u provedbi Daytonskog mirovnog sporazuma i unaprjeđenju programa 5+2 za okončanje međunarodnog nadzora, poručili su danas iz Ambasade SAD-a u Sarajevu.

U objavi nakon sjednice “Vijeće za implementaciju mira također je istaknulo svoju snažnu podršku EUFOR-ovoj operaciji Althea i njegov kontinuirani puni mandat za osiguranje sigurnog i sigurnog okruženja u BiH”, dodaju.

“Čelnici BiH ne ispunjavaju svoje ustavne obaveze i ne ispunjavaju obećanje svojim biračima da će im osigurati bolju budućnost unutar euroatlantske zajednice naroda”.

“Zajedno s kolegama iz Upravnog odbora PIC-a, nastavit ćemo podržavati hrabro bosanskohercegovačko civilno društvo i druge aktere koji rade na jačanju bosanskohercegovačke demokratije, rastu bh. privrede i pozivati korumpirane i destabilizirajuće aktere na odgovornost za svoje postupke”, poručili su iz Američke ambasade.

Upravni odbor PIC-a održat će svoj sljedeći redovni sastanak 6. i 7. decembra 2022. godine, saopćeno je iz OHR-a.