Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

oglasio se na twitteru

Američka ambasada o zadacima novoizabrane Vlade FBiH

vlada fbih fena
Foto: Fena

U Vladi nisu više kadrovi Stranke demokratske akcije, što je bio povod za reakcije zastupnika te stranke i njihovo napuštanje sjednice Predstavničkog doma prije glasanja, što su prethodno učinili i članovi zastupničkog kluba Demokratske fronte

Američka ambasada je čestitala građanina Bosne i Hercegovine na formiranju nove Vlade Federacije BiH.

– Sada je vrijeme da vladajuća koalicija počne upravljati i provoditi vitalne reforme neophodne za rast ekonomije Federacije, jačanje vladavine prava, borbu protiv korupcije i poboljšanje socijalnih usluga. Nadamo se da će nova vlada iskoristiti ovu priliku da uspostavi vlast koju građani Federacije žele i zaslužuju – poručili su iz Ambasade SAD-a.

Podsjetimo, imenovanje novog postizbornog saziva Federalne vlade potvrđeno je na vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH u Sarajevu.

Imenovanje nove Vlade potvrđeno je na prijedlog predsjednice Federacije Bosne i Hercegovine Lidije Bradare, pola godine od općih izbora održanih u Bosni i Hercegovini.

U Vladi nisu više kadrovi Stranke demokratske akcije, što je bio povod za reakcije zastupnika te stranke i njihovo napuštanje sjednice Predstavničkog doma prije glasanja, što su prethodno učinili i članovi zastupničkog kluba Demokratske fronte.