Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

važan korak

Američka ambasada pozdravila odluku suda u Hagu i pozvala sve strane da je poštuju

ambasada

Ambasada SAD poziva sve strane da poštuju odluku, te da se ponovo posvete pomirenju i mirnom suživotu koji je ključan za budućnost stabilne i sigurne Bosne i Hercegovine koja uvažava i čuva prava svih svojih građana

Američka ambasada u Bosni i Hercegovini oglasila se nakon što je Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu izreklo konačnu presudu ratnom zločincu Ratku Mladiću i osudilo ga na doživotni zatvor.

“Američka ambasada u BiH pozdravlja današnju odluku Žalbenog vijeća Međunarodnog rezidualnog mehanizma za kaznene sudove koje je afirmisalo presudu Ratku Mladiću. Ova presuda predstavlja važan korak ka pozivanju na odgovornost pojedinaca krivih za ogromnu patnju naroda u Bosni i Hercegovini, te dugoočekivanu pravdu za žrtve i njihove porodice”, stoji u saopštenju Ambasade SAD u Sarajevu.

Ambasada SAD poziva sve strane da poštuju odluku, te da se ponovo posvete pomirenju i mirnom suživotu koji je ključan za budućnost stabilne i sigurne Bosne i Hercegovine koja uvažava i čuva prava svih svojih građana.