Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

SAD uvele sankcije Špiriću i njegovoj porodici

10/09/2018

Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije Nikoli Špiriću, potpredsjedniku SNDS-a, objavljeno je večeras na zvaničnoj stranici State Departmenta.

Kako se navodi u odluci, Nikoli Špiriću i članovima njegove porodice, supruzi Nadi Špirić, njegovom sinu Aleksandru Špiriću, kćerci Jovani Špirić, zabranjen je ulazak u Sjedinjene Američke Države.

Kako je navedeno, Špiriću i njegovoj porodici su uvedene sankcije zbog enormne korupcije u koju su upleteni, kao i zbog teških povreda ljudskih prava.

O kakvim ljudskim pravima je riječ nije navedeno.

“Špirić je upleten u korupciju u javnom sektoru, koristio je javnu funkciju za vlastitu korist, te vanzakonsko uplitanje u javne procese tokom svog mandata u Parlamentu BiH”, navedeno je, između ostalog, u obrazloženju State Departmenta.

Špirić je drugi visokopozicionirani zvaničnik SNSD-a kojem su Sjedinjene Američke Države izrekle sankcije. Prethodno, State Department je na “crnu listu” stavio predsjednika ove stranke Milorada Dodika.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.