Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čekali skoro dvije godine

Amila Gadžun nakon podizanja optužnice: Nadamo se da će pravda izaći na vidjelo

džena gadžun
Foto: A. Ovčina/ Facebook

Ovo nam je dalo snage da se borimo i da znamo da se nismo uzalud borili i tražili pravdu, rekla je Amila Gadžun

Amila Gadžun, majka djevojčice Džene Gadžun koja je preminula 2021. godine kada je zadobila teške komplikacije nakon operacije u privatnoj klinici u Sarajevu, za portal Avaza je izjavila da je iznenađena nakon što je potvrđena optužnica protiv dviju doktorica i anesteziologa.

-Iznenađeni smo ovom potvrdom i ovo je jedan pozitivan šok. Mi, ako Bog da, dalje nastavljamo i mi ćemo se boriti. Ovo nam je dalo snage da se borimo i da znamo da se nismo uzalud borili i tražili pravdu – rekla je Amila Gadžun za portal Avaza.

Dodala je da njen suprug još ne zna za ovu informaciju, jer je na poslu te da će se čuti uskoro.

-Mi se nadamo da će pravda izaći na vidjelo i idemo tim putem. Tužilaštvo je pokazalo ovaj put da je sve kako treba. Ja sam prošli put rekla, opravdali su ono što smo čekali dvije godine i nadam se da će Sud i naša ova država kazniti ih kako treba i da se nikome nikad ovo više ne ponovi, što nam i jeste cilj ove borbe – poručila je Gadžun.

Podsjetimo, Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Suada Rožajca, Nine Jovanović i Jasmine Halimić. Suad Rožajac optužen je za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi i krivično djelo nesavjesno liječenje, dok su Nina Jovanović i Jasmina Halimić optužene za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Djevojčica Džena Gadžun u novembru 2021. godine operisana je u privatnoj klinici “Bejtović” u Sarajevu. Tokom rutinske operacije došlo je do komplikacija te je ona prebačena na KCUS, gdje je nakon nekoliko dana, tačnije 14. novembra, preminula.