Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

protesti u sarajevu

Amina Smajlović: Sabina Sarajlija se ponaša kao da joj niko ništa ne može

amina smajlovic – db

“Sestre i braćo, dragi sugrađani pozivam vas da svi zajedno upozorimo i pozovemo da odstupe sa svojih pozicija i predaju ih čestitim mladim ljudima da preuzmu procese”, kazala je Smajlović

Veliki broj građana iz cijele BiH, ali i inostranstva, okupilo se na platou ispred Narodnog pozorišta Sarajevo gdje daju podršku porodicama ubijenih mladića Dženana Memića i Davida Dragičevića čija smrt već godinama nije rasvijetljena.

Jedna od njih je i Amina Smajlović, majka djevojčice Nadin Smajlović kojoj je 2019. godine javno zabranjeno liječenje na KCUS-u kazala je da danas neće podsjećati na borbu koju smo prošli i prolazimo još uvijek.

“Glavna tužiteljica KS Sabina Sarajlija opstruira istragu i ponaša se kao da joj niko ne možete mi ništa. Većina ljudi s kojima komunciram koji su svjesni da im niko ne garantuje sigurnost i pravdu, i kad im kažem da reaguju osjeti se njihova smušenost. To je letargija, zato vam želim poručiti da se trgnemo i da se prestanemo miriti sa tragedijama i događajima. Sestre i braćo, dragi sugrađani pozivam vas da svi zajedno upozorimo i pozovemo da odstupe sa svojih pozicija i predaju ih čestitim mladim ljudima da preuzmu procese”, kazala je Smajlović.